Стефка Иванова поема категория "Шоколад" на Монделийз Интернешънъл с отговорности за пазарите в Ръмъния, България и Източна Адриатика, съобщиха от компанията. Преди това, като мениджър "Планиране и активиране на категориите", Стефка Иванова управлява успешно позиционирането и налагането на брандовете на компанията на пазарите в Германия и Австрия.

Повече от 20 години е част от екипа на Монделийз с богат опит в съвременната и традиционна търговия. Като част от новата позиция, Стефка ще се присъедини и към лидерския екип на бизнес хъба: Румъния, България и Източна Адриатика. В новата си роля, тя ще продължи успешно да развива категория "Шоколад", в съотвествие с дългосрочна стратегия на Монделийз Интернешънъл "Snacking Made Right".

"Изключително съм щастлив, че Стефка Иванова се завръща в лидерския екип в нашия бизнес хъб, готова за нови професионални предизвикателства след успешно назначение в чужбина. По време на кариерното си развитие в компанията, тя е заемала различни позиции, в които е придобила солиден и задълбочен опит в продажбите, както и знания за различните функции, включително управление на ключови клиенти, управление на продажбите, търговски маркетинг, позициониране и планиране на категориите. Нейната способност да се справя със сложни ситуации, да изгражда силни мултинационални екипи и да реализира редица крос-категорийни активности ще й помогне за успеха и в новата й роля", споделя Ивайло Найденов, генерален мениджър на бизнес хъба Румъния, България и ЕАМ.

Бизнес хъбът Румъния, България и ЕАМ е част от структурата на Монделийз Интернешънъл. Монделийз България е създадена при закупуването на шоколадовия завод в гр. Своге през 1994 г., където се произвеждат любимите шоколади Milka, както и местни търговски марки сладки изделия като "Млечен", "Морени", "Своге", "Сезони" и др. Заетите в производството и администрацията са над 800 души.