Преди малко повече от две години стана ясно, че японският милиардер Юсаку Маезава ще бъде първият "турист" до Космоса на борда на ракетата Big Falcon Rocket на американската SpaceX. Малко след това той обяви, че иска да изпрати и други хора на разходка до Луната.

Сега японският магнат с бизнес в модната индустрия кани всеки желаещ да кандидатства за свободните 8 места за мисията до Луната, която трябва да се състои през 2023 година.

Преди време той заяви, че иска да вземе със себе си артисти, включително художници, танцьори или певци. Сега той посочва, че ще разшири този кръг, като кани хора с дейности от всички сфери на живота, които са "артисти" в своята област, пише CNN Business.

Ясен е милиардерът, който ще направи разходка в Космоса със SpaceX

Ясен е милиардерът, който ще направи разходка в Космоса със SpaceX

Главният изпълнителен директор Илън Мъск разкри самоличността му

Поканата на Юсаку Маезава идва след като друг милиардер - главният изпълнителен директор на платформата за разплащания Shift4 Джаред Исаакман, обяви, че търси още един член за обиколката си около орбитата на Земята, която трябва да се състои по-късно тази година.

За пътуването с Маезава всички желаещи могат да кандидатстват на сайта Dear Moon. Те ще могат да подават заявленията си до 14 март. Първоначалното отсяване на кандидатите ще започне на 21 март.

Осмината участници в мисията ще бъдат избрани според два основни критерия - те трябва да имат амбиции да допринесат с развитието в своята сфера с пътуването до Луната, както и да са готови да подкрепят останалите членове по време на пътуването.