Доналд Тръмп стана първият президент на САЩ, осъден за престъпление, съобщават световните агенции. Това стана, след като съдебните заседатели в Ню Йорк го признаха за виновен във фалшифициране на документи за прикриване на плащане, за да накара бивша порнозвезда да си мълчи за връзката им преди изборите през 2016 -а година, пише Reuters.

След разисквания в продължение на два дни, 12-членното жури обяви, че е признало Тръмп за виновен по всичките 34 обвинения, пред които е изправен. За всяка присъда се изискваше единодушие на заседателите.

Зет на Тръмп ще участва в проект за преустройство на воeнен комплекс в Белград

Зет на Тръмп ще участва в проект за преустройство на воeнен комплекс в Белград

В какво ще се превърне някогашният генерален щаб на югославската армия?

Следват месеци на обжалване чак до Върховния съд на щата Ню Йорк. Ако влезе в затвора, Тръмп може да води от килията предизборната си кампания, може да управлява като президент и - в зависимост от щатските закони - може да гласува за себе си.

"Това е позор, напълно манипулиран процес, това е монтиран процес и хората, които ще гласуват на 5 ноември, видяха какво става. Аз съм невинен", заяви Тръмп.

Кампанията за преизбиране на президента Джо Байдън го нарече "осъден престъпник" и каза, че това доказва, че "никой не е над закона".

Очаква се присъдата да бъде произнесена на 11 юли. Бившият президент може да бъде осъден на затвор, но според правни експерти по-вероятно е да му бъде наложена глоба.

Социалната мрежа на Тръмп се срина на борсата

Социалната мрежа на Тръмп се срина на борсата

Trump Media & Technology Group загуби $3 милиарда от пазарната си стойност