Метростанцията на „Черни връх” ще бъде пусната юни месец. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция „Фокус”. Фандъкова заяви, че в график се изпълняват довършителните дейности по станцията на метрото.

Работата по третия метродиаметър ще започне със седем станции, които обхващат дължина от 7 км. и трябва да бъдат завършени през 2019. „Моето желание е цялата линия на третия метродиаметър да бъде готова през 2019 г.", допълни тя.

Карта на цените на апартаментите край метрото в София: станция по станция

Карта на цените на апартаментите край метрото в София: станция по станция

Колко струва да се живее в близост до подземната железница?

По думите й в началото на януари предстои представяне на организацията на движението и се прави всичко възможно максимално малко да бъде ограничено то. Фандъкова обясни, че при метростанцията на Орлов мост, стоителството ще е при много тежки условия, но въпреки това няма да има съществено затваряне на движението.

Тя добави, че другите метростанции ще се изграждат в стеснени градски условия. Кметът посочи, че в края на месец януари и началото на февруари се очаква да започне същинската организация и работата. Организацията на движението ще бъде представена в началото на месец януари, а самите затруднения в движението се очакват в края на февруари и началото на март.