Министрите на премиера Тереза Мей продължават с предупрежденията, че разговорите за Brexit може да приключат с провал. В неделя министърът на международната търговия Лиам Фокс заяви в интервю за Sunday Times, че "непримиримостта на Комисията ни тласка към липса на сделка".

Правителството на Великобритания повиши натиска над ЕС през последните седмици, настоявайки блокът да премести червените демаркационни линии и да постигне сългасие за Brexit. Част от стратегията на Лондон е да създаде по-голям шум около планирането за излизане без сделка.

Великобритания се подготвя за запасяване с храни и лекарства преди Brexit

Великобритания се подготвя за запасяване с храни и лекарства преди Brexit

В случай на излизане от блока без сделка

Фокс заяви, че има 60% вероятност от подобен изход. Миналата седмица министърът на външните работи Джереми Хънт заяви, че "се изправяме пред възможността за липса на сделка без да искаме, случайно".

Премиерът съобщи, че през август и септември ще публикува информация, която отразява общия план за различните сектори в случай, че Великобритания напусне ЕС без сделка. Фокс смята, че подчертаването на опасността от "тежък Brexit" дава повече сила в преговорите на Лондон.

Jaguar Land Rover се готви да напусне Великобритания при "твърд" Brexit

Най-големият британски автопроизводител напуска Острова при "твърд" Brexit

Компанията губи по £1.2 милиарда годишно, ако няма сделка между Лондон и Брюксел