Руският регулатор Роскомнадзор засега няма да предприеме действия по пълното блокиране на социалната мрежа Twitter на територията на Русия, съобщава РИА Новости. Същевременно обаче трафикът ще бъде забавен поне до 15 май тази година. Припомняме, че в средата на март Руската федерация обяви, че ще блокира напълно социалната мрежа ако тя не премахне забранено съдържание. От Роскомнадзор се оплака, че американската платформа не е отговорила на исканията им да изтрие съдържание с детска порнография, информация за употреба на наркотици и призиви непълнолетни да се самоубиват. На Twitter беше даден срок от 1 месец за премахне забраненото съдържание. През това време трафикът беше силно забавен.

Предприемач създава алтернатива на YouTube и Twitter, но без цензура

Предприемач създава алтернатива на YouTube и Twitter, но без цензура

Vocal се очаква да стартира през следващия месец

До момента от Twitter са премахнали около 1900 от 3100 материали с детска порнография и постове с призиви за самоубийства

"Като взе предвид решението на социалната мрежа, да премахне значителна част от забраненото съдържание в това отношение, Роскомнадзор реши да не пристъпва към пълното блокиране на платформата на територията на страната, удължавайки мярката за ограничаване на трафика до 15 май ", се казва в съобщение на регулатора.

Twitter: Блокирани са "над 70 000 профила" само през уикенда

Twitter: Блокирани са "над 70 000 профила" само през уикенда

Най-голямата кампания по цензуриране в историята на компанията ѝ коства рязък спад на акциите, но това може да е само началото

Според надзорния орган,по този начин на Twitter се дава допълнително време да премахне цялото забранено съдържание от социалната мрежа и да приведе дейностите си в пълно съответствие със законодателството на Руската федерация. От страна на запада обаче има сериозни критики към Русия, че просто си търси повод да налага цензура и да ограничи дейността на Twitter на територията на Русия.

Основателят на Twitter е имал план за друга кариера, ако се провали при технологиите

Основателят на Twitter е имал план за друга кариера, ако се провали при технологиите

Каква е тя?