Частна къща, разположена на границата на калифорнийския национален парк Joshua Tree се слива с обкръжаващата го среда, благодарение на екстравагантната си външност, направена изцяло от огледално стъкло. Тя е собственост на американския филмов продуцент Крис Ханли, който е и проектант на къщата, заедно с архитектът Томаш Осински.

Ханли и съпругата му Роберта дават под наем дома за събития, заснемане на филмови сцени и сватбени тържества, като цените започват от приблизително от $1000 на час за събития и $5000 на за малки групи.

Невидимата къща, както я наричат, променя външния си вид в различните часове на деня и изглежда като легнал небостъргач.

Разположена е 90 декара, граничещи с Национален парк Joshua Tree и се слива със заобикалящата я пустиня, благодарение на външната си огледална стъклена "обвивка".

Знаменитости, гости на "Невидимата къща" са Деми Ловато, която отседна там миналия уикенд с приятеля си.

Интериорът на дома е минималистичен с прозорци от пода до тавана. Всяка от четирите спални разполага с изглед към пустинята и има самостоятелни бани, както и плъзгащи се врати, които водят директно навън. В едната от спалните има вана, а в друга стъклена душ кабина.

Wasl Tower: небостъргачът с керамична фасада, който ще засенчи Burj Khalifa

Wasl Tower: небостъргачът с керамична фасада, който ще засенчи Burj Khalifa

Сградата ще бъде готова до края на 2021 г.

Във всекидневната има басейн с дължина 100 фута и комбинация от зони за отдих. В единия край на басейна е модерна кухня с две фурни, хладилник и фризер. В другата е бяла стена, която служи като екран за прожектиране на филм.

Ханли казва, че една от любимите му подробности за дома е, когато променящата се светлина се интегрира със светлините на басейна, които се изместват между синьо, червено, зелено, тюркоазено и виолетово. "Ако плувате или гледате новините по телевизията, докато плувате, и светлините се променят е много красиво", каза той.

Имението, в което е почивала принцеса Даяна, се продава за 12,5 милиона долара

Имението, в което е почивала принцеса Даяна, се продава за 12,5 милиона долара

Имотът е проектиран през 1969 и е с площ 5 хил. кв. м.