Компанията Europroperty, която е сред водещите инвеститори в недвижими имоти у нас, представи своя нов "умен" жилищен комплекс в столицата, който се намира между кварталите "Бояна" и "Драгалевци".

Комплексът FOHAR се намира на главната улица между двата квартала, като той включва осем сгради с по шест етажа. Апартаментите са с площ от 60 до 150 квадратни метра, като от компанията посочват, че средната цена е в размер на 1000 евро без ДДС на квадрат за покупка на зелено. Първите 30 апартамента от комплекса ще бъдат продадени с отстъпка до 950 евро на квадратен метър без ДДС.

"FOHAR предлага умни технологии и e планиран като умна инвестиция, която предвижда комфорта на обитателите си дългосрочно, осигурявайки богат набор от smart home ready възможности. Вградените функционалности позволят на модерния човек да управлява дистанционно сигурността, отключването и отоплението си с едно движение чрез телефона, още преди да е тръгнал от офиса", обясняват от Europroperty.

По проектът работят архитектите Атанас Панов и Ивайло Игнатов от архитектурното студио "ЛП Арх" ООД.

Снимка 423765

Източник: Europroperty

"Водеща цел в работата ни по проекта бе да разположим сградите в комплекса така, че между тях да има достатъчно въздух и светлина, за да не пречат на гледката към планината от едната страна, и към града от другата. За максимален комфорт на обитателите, пространството между сградите е богато озеленено", обяснява архитект Панов.

"Раздвижването на пазара на жилищни имоти в София от последните години е свидетелство за това, че София става модерен град, който гледа напред в бъдещето и жителите на града са узрели за новото поколение умни жилища и инвестиции, каквито им предлагаме с FOHAR", посочва от своя страна Христо Чепишев, който е управляващ директор в Europroperty.

До събота на площад "Света Неделя" всеки, който има интерес към проекта, ще може да научи повече за него в поставена за целта "умна" стая.

Смарт стаята представя проекта с видео демонстрация и добавена реалност, която дава възможност на посетителите да се пренесат в спокойната атмосфера в подножието на Витоша и да се запознаят сами с архитектурата и разпределенията на компекса и smart home ready възможностите, които той предлага.

Europroperty работи по различни проекти на българския пазар, като в портфолиото на компанията има жилищни комплекси, бизнес и офис и индустриални центрове. През последните 11 години дружеството инвестира в закупуването на земя, изграждане и продажба на обекти в България и чужбина и планира изграждането на проекти на площ от над 200 000 квадратни метра.