Основателят и главен изпълнителен директор на компанията за изграждане на ракети SpaceX съобщи, че хората, които искат да пътуват до Марс, ще могат да резервират места веднага щом ракетата Starship завърши пробните тестове. Тя е следващият голям проект, който екипът на Мъск разработва и трябва да се върне от своята първа обиколка около Земята.

В пост в Twitter Мъск е заявил, че разработването на Starship e било ускорено, пише BusinessInsider. Ракетата, на стойност милиарди долари, е висока 54,8 метра. Тя се разработва с търговски цели, за да може да превозва пътници до Луната и Марс, както и да доставя сателити в орбита.

Starship е част от ракетата Big Falcon Rocket, която може да се използва повторно и включва бустера Super Heavy. Сега SpaceX тества двигателите на Starship в Южен Тексас.

SpaceX направи първия успешен търговски полет с най-мощната ракета в света

SpaceX направи първия успешен търговски полет с най-мощната ракета в света

Тя е доставила първата пратка успешно в Космоса

Мъск е казвал преди, че вероятността Starship да бъде изстреляна в орбита до 2020 година е 60%. Освен това е заявил, че има намерение да я използва за доставяне на товари до 2022 година и за транспорт на хора през 2024 година.

През септември Мъск бе публикувал снимки на конструкцията на прототипа на Starship в базата на SpaceX в Бока Чика в Тексас.