Резервациите на каравани, бунгала и кемпери за септември 2023 г. е нас са близо двойно повече в сравнение с миналата година. Това показват данните на платформата karavani.bg, която предлага настаняване на над 20 къмпинга у нас.

Детайли: "Спокойно можем да кажем, че през септември летният сезон продължава пълноценно за всички, които предпочитат почивката сред природата. Очакванията са хубавото време да се задържи по-дълго, което е и предпоставка за повече търсене", е цитиран да казва в официалното съобщение основателят на Karavani.bg Николай Неков.

Karavani.bg привлича инвеститори в алтернативния туризъм

Български стартъп привлича инвеститори в алтернативния туризъм

Платформата на компанията свързва собствениците на каравани с тези, които имат желание да почиват в тях

По думите му, тенденция е през септември да се търси по-висок клас преживяване - каравани и бунгала, които предоставят всички удобства и комфорт на посетителите си. Така има и запитвания за предоставяне например на кошара за бебе и други удобства за малки деца. Важно условие за много туристи е настаняването да е подходящо и за домашни любимци.

Снимка 631715

Източник: karavani.bg

Кой почива: Според данните на karavani.bg над 50% от резервациите са направени от хора на между 25 и 45-годишна възраст. Повече от 80 на сто са от големите градове - София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, но освен това има засилен интерес от страна на живеещи зад граница българи.

Не липсват и германци, британци, американци, нидерландци, румънци и гърци, които са избрали устойчивия туризъм у нас.