Индиецът Гаутам Адани взе короната на Мукеш Амбани като най-богат човек в Азия. Според списъка на Bloomberg за най-богатите хора в света Адани е изпреварил сънародника си, пише CNN.

59-годишният шеф на Adani Group, която е най-бързо разрастващата се компания в Индия. Богатството му е на стойност 88,5 милиарда долара, според Bloomberg Billionaires Index.

Адани не е изключение от списъка с милиардери, чието богатство нарасна по време на пандемията. Преди да настъпи Covid кризата състоянието на индица е около 40 милиарда долара.Сегашният скок в богатството му обаче му даде тласък да изпревари индийския предприемач Мукеш Амбани и да влезе в топ десет на най-богатите хора в света.

Adani Group се представя добре на индийския фондов пазар по време на пандемията. Акциите на Adani Enterprises скочиха с над 1000% на Националната фондова борса в Мумбай от юни 2020 г.. Това е знак, че инвеститорите са оптимисти относно залога на Адани в сектори като инфраструктура и възобновяема енергия, които са ключови за икономическото развитие според на премиера Нарендра Моди.

Мукеш Амбани, който е шеф на Reliance Industries, падна на 11-то място в индекса на Bloomberg с богатство от 87,9 милиарда долара.