"Инвестбанк" е новият собственик на издателя на вестниците "24 часа" и "Труд" "Вестникарска група България". Сделката по промяната на собствеността е станала факт на 21 декември миналата година, става ясно от Търговския регистър.

Econ.bg припомня, че през март миналата година "Медийна група България холдинг" е сключила договор за кредит от 25 млн. евро с "Уникредит Булбанк". Оставащата просрочена главница от 10 млн. евро на 22 ноември миналата година беше прехвърлена. 10 милиона от тях са кредитът, който „Уникредит Булбанк" е отпуснала на „Медийна група България-холдинг" ООД, а останалите пет милиона евро са кредитът, който банката е отпуснала на „Комерс Контакт 2010" ЕООД.

След прехвърлянето финансовата институция на Петя Славова получава сградата на бул. "Цариградско шосе" в София, в която са разположени редакциите на "24 часа", "Труд" и 168 часа", производствени халета, тавански помещения, мезонети в София и др.

След последните промени за изпълнителен директор „Вестникарска група България" ООД, „168 часа" ЕООД, „Издателство за списания Медия" ЕООД, „Агенция стрела" ЕООД, „Печатница София" ЕООД, „Сант" ЕООД и „Аудиофон България" ЕООД, както и върху акциите в „Медиа Холдинг" АД беше назначена Венелина Гочева. Решението беше взето на 19 ноември миналата година.

Радиостанциите FM+, Fresh и Star FM също вече имат нов собственик - „Рефлекс медиа". В края на миналата седмица е била финализирана сделката за покупката на 100% от акциите на „Болкан Броудкастинг". Акциите на тази компания дотогава са били притежание на Еmmis Communications.

„Рефлекс медиа" е българска компания, представлявана от Вячеслав Дивизиев. Досегашният изпълнителен директор Елена Кискинова напуска фирмата.
Радио FM+ е първото частно радио в страната. Излъчва се ефирно в 16 града, както и онлайн на fmplus.net. То е носител на наградите „Радио на годината" (през 2003 и 2005 г.), "Сирак Скитник" на БНР, както и на отличията „Superbrand 2012-2013" и „Сърцето на София".

Радио Fresh се излъчва ефирно в 12 града на България, както и онлайн на radiofresh.bg. То е носител на отличията „My love marks" през последните две години, както и "Златен чадър" на международния медиен фестивал MediaMixx през 2012г. в Албена.

Радио Star FM се излъчва ефирно в 9 града, както и онлайн на starfm.bg. Радиото е носител на наградата „Златен чадър" от международния медиен фестивал MediaMixx през 2009г.