5 000 евро е голямата награда в националния фото конкурс „Еко фокус", който vivatel днес обяви, съобщиха от пресцентъра на компанията.

„Природата на фокус" e темата, на която трябва да бъдат посветени творбите в конкурса.

Общият награден фонд на конкурса е 17 000 евро като освен голямата награда ще има и още 6 награди по 2 000 евро.

С тази инициатива vivatel засвидетелства своя социален ангажимент и желанието ни да бъде привлечено общественото внимание върху темата за опазването на околната среда.

Конкурсът ще се проведе в два етапа, като в първата фаза всеки ще може да даде своя глас за предпочитаните снимки на сайта на vivatel.

Преселектиращо жури ще определи най-добрите 24 изображения от получилите най-много гласове. Тези снимки ще участват във втората фаза на конкурса, където екип от експерти и представители на БТК и vivatel ще изберат 7-те финалисти в конкурса „Еко фокус".

Седемте най-добри снимки от конкурса ще бъдат използвани за създаване на календар на БТК Груп за 2008 г. от рециклирана хартия и за създаването на поздравителни картички на vivatel и БТК за Коледа.

Заявки за участие и предложения за снимки могат да бъдат качвани на интернет адрес http://photocontest.vivatel.bg/ от 12 до 30 септември 2007 г.

В надпреварата ще бъдат допускани само авторски снимки, които не са показвани публично преди или по време на конкурса, а участниците трябва да имат навършени 18 години.