Пътната агенция има нов шеф от днес. Това се случва само ден след като КЗК върна за ново разглеждане търг  на Агенция Пътна инфраструктура свързан със строителството на Северната скоростта тангента.

Така инж. Стефан Чайков заема позицията от досегашния председател на управителния съвет Лазар Лазаров, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева. Лазаров, който беше назначен на този пост от предишния ръководител на МРРБ Лиляна Павлова, ще остане член на ръководното тяло на пътната агенция.

Лазаров бе и един от малкото останали ръководители на ключови агенции след смяната на властта.

„Предвид нарасналият обем на работа, считам, че приемствеността е задължителна", обясни министър Терзиева.

Инж. Стефан Чайков каза: „По образование съм пътен инженер и цялата ми кариера е минала почти изцяло в пътния бранш. Познавам в детайли целия процес. От април 2011 година бяха избран за председател на Управителния съвет Браншова камара „Пътища", предаде агенция Фокус.

Задачите ни са две групи стратегически - запазване и доразвиване на експертния потенциал на пътна администрация. Другата важна задача е досъгласуването и приемането на стратегия за пътната инфраструктура до 2020 година", обясни Чайков.

Имаме амбицията да изготвим една дългосрочна програма за рехабилитация, ремонти, превантивно поддържане на републиканските пътища", обясни той.

Само обединените усилия на администрацията и бизнеса създава магистралите и новите пътища, каза още той.

Към момента Чайков участва като съдружник, управител или член на съвета на диреткорите в няколко дружества, сред които: Праймперфект, Акак ДС, Пътперфект и др.

Чайков е като предприемач във високото строителство, занимавал се е и с хидроенергийно строителство, изпълнявал е обекти в АЕЦ „Козлодуй". От 2001 г. се занимава с пътно строителство. Женен е, с двама синове.