Болниците, които имат договор с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), ще се отчитат ежедневно в институцията. За целта на интернет страницата на касата стартира нова услуга „Ежедневно отчитане на приети/изписани пациенти". Чрез нея всички договорни партньори, сключили договор за оказване на болнична медицинска помощ по клинични пътеки, трябва да подават ежедневните си отчети за постъпили и изписани през денонощието пациенти.

Информацията, която болниците ще подават за приетите пациенти включва освен данни за тях и наименование на заболяването им, регистрационен номер и име на лечебното заведение, приемна диагноза, както и дали пациентът е приет планово или по спешност и кой лекар го е насочил към болница, съобщават от НЗОК.

Досегашният формат за подаване на данни за ежедневно приетите/изписаните по клинична пътека пациенти се заменя с нов, който е публикуван на интернет страницата на НЗОК. Чрез новата електронна услуга файловете ще постъпват директно в интегрираната информационна система на институцията.