210 служители на Българската телекомуникационна компания (БТК) осигуряват висококачествено обслужване на клиентите в новоизградения център за приемане на обажданията в Плевен, съобщиха от компанята.

Създаването на центъра в Плевен е част от процеса на модернизация и консолидиране на центровете за приемане на обажданията в цялата страна. През месец март в Бургас беше открит първият подобен център, в който работят над 220 служители. Само няколко месеца след създаването си, двата мега центъра разполагат с най-модерните технически съоръжения и с над 430 компетентни професионалисти.

От стартирането на проекта в гр. Плевен до момента са инвестирани над 1 млн. лева, които включват инвестиции в модерни комуникационни технологии, постоянни обучения на служителите и модерно оборудване. Това позволява по-добро планиране, по-голяма гъвкавост на дейността и като резултат по-висока удовлетвореност на крайните потребители на услугата.

Всички оператори от „кол-центъра" преминават през въвеждащо обучение, което продължава 3 седмици и последващи обучения в зависимост от наличието на продуктови кампании. Операторите имат достъп до най-актуалната база данни, в която всички промени, резултат от цифровизацията в цялата страната, се отразяват своевременно. Освен това системата дава възможност за по-структурирано въвеждане на информацията, което значи по-бърз достъп на клиентите до нея. Всяко обаждане се регистрира според вида информация или типа на услугата, която желае абонатът и разговорът автоматично се пренасочва към първия свободен в момента оператор.

Изборът на градовете е резултат от обстоен анализ, като са взети предвид фактори като безработица, образователна степен на населението и други. Така в двата областни центъра у нас БТК създава условия за трайно увеличаване на трудовата заетост чрез осигуряването на нови и постоянни работни места.

"Нарастващите потребности на домашните и бизнес клиенти ни накараха да оптимизираме дейността по приемане на обажданията и да им предложим една висококачествена услуга на европейско ниво", споделя Джон Гладуиш, Директор „Международни кол центрове и обслужване на клиенти" в БТК.