Щатската валута се покачва през днешния ден, след като инвеститорите започнаха да закриват късите си доларови позиции преди данните за БВП за третото тримесечие на САЩ днес. Предварителната годишна оценка на икономическия индикатор се очаква в 15:30, като прогнозите са за ръст от 2.0%.

Междувременно йената се възстанови от достигнатите рекордни дъна към еврото по-рано днес. Японските пари бяха разпродадени, след като валутните спекуланти бяха окуражени от забавянето на ръста на потребителските цени в страната. Това от своя страна, затвърди очакванията, че Японската банка няма да повиши лихвата си преди 2007 г.

Все пак днес, цялото внимание на пазара е съсредоточено над важните данни за икономическото развитие на САЩ. В по-дългосрочен план не се забелязват „мечи" настроения по отношение на долара. Все пак щатската валута си остава високодоходна такава, благодарение на лихвеното ниво от 5.25%, а волатилността е ниска. Няма индикации за прекалено разтеглени „дълги" позиции на „зелените пари".  

В момента, еврото се търгува на нива $1.2674, което е понижение от 0.1% от късната американска сесия снощи. Най-високото ниво, което беше отбелязано тази нощ беше $1.2713. Еврото беше отбелязало рекордно ниво на 150.80, като по-късно отстъпи до 150.30 йени. Към долара, йената се разменя за 118.51 йени.