Днес е Възнесение Христово и по стара традиция на този ден всички сладкари и хлебопроизводители празнуват своя професионален празник. В България хлябът е една от най-стандартизираните стоки и с добро качество, заяви Николай Тапаров, председател на Камарата на индустриалните хлебопроизводители и сладкари.

Според него въвеждането на минимална цена на хляба не е пазарен подход и ощетява производителите, информира pro.bg.

"Нека се потърси справедливата цена, т.е. да се направи секторен анализ от независима компания и да се определи реалната цена", препоръча председателят на браншовата камара.

Според Тапаров след икономическата криза ще настъпят промени във всеки един бранш. "Ще говорим за производителност и за по-малък брой заети", отбеляза Тапаров.

По повод наличието на сив сектор в бранша председателят на Камарата на индустриалните хлебопроизводители и сладкари препоръча регистрирането по ДДС на всички заети в сивата икономика.

"Там, където правят компромиси с работната среда, там има проблем и с качеството на хляба", коментира още Николай Тапаров.