Tимос Цоканис е Главен директор Информационни технологии и Грижа за клиента в новооснована дирекция в GLOBUL.

Създаването й цели да подобри още повече нивото на обслужване на абонатите на GLOBUL, съобщиха от комуникационната компания.

Тимос Цоканис е експерт с над 10 годишен опит в областта на телекомуникациите. В GLOBUL той идва от TELLAS SA, където е работил като Главен IT директор на ORASCOM Telecom и Greek Public Power Corporation Group of Companies.

Преди това е заемал длъжността Изпълнителен директор Информационни технологии в VERIZON WIRELESS, най-големият мобилен оператор в САЩ. От офиса на компанията в Сиатъл Цоканис е отговарял за всички системи за тарифиране (billing), грижа за клиента и бизнес поддръжка на компанията. Той е започнал своята кариера в STET HELLAS - първият гръцки мобилен оператор, като Мениджър Кредитен контрол и Събиране на вземанията, а по-късно като Заместник Изпълнителен директор Информационни технологии.

Тимос Цоканис е завършил инженерни науки в Атинския Национален Технически Университет и има Магистърска степен от Worchester Polytechnic Institute в Масачусец, САЩ.