"GPV България" ЕООД предложи най-ниската цена за доставка на пликовете за гласуване на изборите за ЕП - 8.88 лв. без ДДС за 1000 броя.

8.99 лв. и 9.50 лв без ДДС предложиха другите две фирми, допуснати от комисията до отварянето на ценовите оферти днес в МДААР - "Ема" ООД и "България куверт" ООД.

Четвъртата фирма, която закупи и подаде документи за участие в обществената поръчка за доставка на пликове за гласуване - "Актив комерс - Костенец" ЕООД, не стигна до етапа на отваряне на ценовите предложения, защото представената мостра не отговаря на техническите изисквания. Предложеният от фирмата плик не гарантира запазване на тайната на вота, защото не е напълно непрозрачен.

Обществената поръчка е за доставка на над 6 700 000 плика, като това е ориентировъчна цифра, тъй като са възможни минимални корекции в разпределението в резултат на актуализация на броя на избирателите и решенията на ЦИК. Пликовете трябва да бъдат доставени до областните центрове най-късно до 11 май 2007 г.

Критерий за оценка на представените от участниците оферти беше най-ниската цена. Предложената стойност е без ДДС и включва всички разходи по организацията на доставката - вносни мита, такси, застраховки, маркировка, опаковка, транспорт до областните центрове в страната и др.

Изпълнителят представя гаранция за изпълнение при подписването на договора в размер на 5% от стойността на поръчката. При неточно, некачествено или забавено изпълнение на някое от задълженията на страните по договора, се дължи неустойка по 1% на ден върху сумата по договора, но не повече от 15 на сто. В случай на забавяне на доставката на договорените количества пликове на посочените места с повече от 3 дни договорът се прекратява и изпълнителят дължи неустойка в размер на 60% от стойността му.