Курортен комплекс "Албена" въвежда една от най-модерните резервационни системи. Програмата "Micros - Fidelio" "Орera" - версия 4,0,3 е лидер в софтуерните продукти за хотели и ресторанти, социално менажиране в т.нар. пропърти мениджмънт, съобщава в. "Нова добруджанска трибуна".

Системата е управляваща за цели комплекси и обекти. Освен че прави резервация, управлява всички стаи, рецепции, допълнителни периферни системи, като телефонни централи, ресторантска система, складове.

Най-новият подмодул на тази система е т.нар. вакейшън модул, който управлява и апартаменти, и сгради с апартаменти, които се продават на различни собственици, а след това се менажират като хотели.

В световен мащаб системата покрива повече от 40% от хотелите и най-вече големите вериги Хилтън, Шератон, Радисън, Кемпински, Star woods, Rezidoor, Mariot, Holiday.

Програмата спомага за качествено обслужване на клиентите, лесен мениджмънт и респективно увеличава качеството на предлагания продукт. С програмата се улеснява максимално комуникацията между всички отдели.

Управлението е достъпно от всяка точка на света. През интернет всеки собственик също може да контролира резервационното обслужване на хотелската си база.

В момента се извършва инсталацията на програмата и обучение на екипа в Албена. Краен срок на пускане- 15 май 2007 г., като първо ще стартира в х-л Добруджа на 3 март.

Въвежда се и конферентен модул. Той ще управлява различните семинарни, конферентни и други събития в комплекса, а също и заетостта на конферентните зали и графика.