Новият доклад на Европейската комисия за България е убийствен, заяви на среща с граждани снощи в Смолян Бойко Борисов, цитиран от БТА.

По неговите думи докладът ще бъде оповестен през следващите дни.

Почти всичко, което съм казал през годините, го има в евродокладите, дословно преписано и казано, смята столичният кмет, цитиран от News.bg.

Информация за съдържанието на доклада Борисов е получил по телефона от Брюксел.

Припомняме, в последния доклад на Джефри ван Орден за България се настоява Европейският съвет да е готов да обсъди датата за затваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй", както и искане Либия да компенсира невинните български медици за причинените им страдания.

Проекто-докладът на Джефри Ван Орден за България, който ще бъде обсъждан от Комисията за външна политика в понеделник, е подчертано положителен. Но тонът на проекто-становището на Комисията за гражданските свободи, правосъдието и вътрешните работи, подготвено от депутата от Европейската Народна Партия Хартмут Насауер (ХДС-ХСС), към доклада на Ван Орден е силно негативен, коментираха от НДСВ.

Очаква се в новия доклад ЕК да поиска максимална прозрачност в приватизацията, търговете и обществените поръчки. Комисията ще иска гаранция, че средствата от европейските фондове ще бъдат правилно управлявани.