Олигополът сред концесионерите на ски пистите у нас все повече се засилва и концентрира, тъй като интересът към ски курортите се очаква все повече да нараства.

Поредно доказателство за това е новият собственик на ски лифтовете на Витоша, който се оказва фирма близка до концесионера на Банско.

Проверка на в. Дневник показва, че фирмите, които управляват ски лифтовете на Витоша (с изключение на „Заека") "Алеко спорт 99" и "Ферайнигте бергбанен България" имат нов собственик и това е регистрираната на Вирджинските острови "Елора мениджмънт лимитид".

Според бизнес ежедневника и проверка във фирмения регистър в съда, новият собственик на съоръженията е компания, близка до основния инвеститор в Банско - "Юлен".

По този начин бизнеса със ски влековете и лифтове в нашите зимни курорти малко по малко се окрупнява.

От новия собственик „Елора" планират да модернизират ски съоръженията и да изграждят нова инфраструктура, каза управителят на "Алеко спорт 99" Костадин Костадинов, цитиран от бизнес вестника.

Най-големи инвестиции ще бъдат насочени към най-голямата писта на Витоша „Лалето", като там дейностите ще бъдат предимно към стабилизиране на двете части на пистата и модернизация на лифтовете.