Първанов ще подкрепи антикризисните мерки на правителството. Той обаче предупреди, че те няма да бъдат достатъчни, информира БНР. По време на среща с членовете на инициативния комитет, които го издигнаха за президент през 2006 година.

Първанов предупреди, че няма да свали от дневния ред аргументите за легитимното президентско говорене.

Ден след неуспешния опит за импийчмънт, държавният глава коментира, че във вчерашния дебат не е чул нови аргументи. След два месеца могат да повторят същото упражнение посочи още Георги Първанов. Той посочи още, че има криза в институционалното общуване.

Личните отношения влияят върху политиката, коментира Първанов. Той посочи, че не е надскочил правомощията си, а ако е имало идеи за това, се е правело заради самата институция.

Първанов допълни, че ще подкрепи антикризисните мерки на правителството с уговорката, че „като не можем да имаме тези мерки, които искаме, ще имаме тези мерки, които можем".

Според президента, мерките са най-общо казано общо кратно на интересите на различните субекти, участвали в подготвянето им. Въпреки това Първанов предупреди, че това няма да е достатъчно, защото мерките ще работят до май-юни.