Започна реализацията на проект за проучване на възможностите за развитие на културен туризъм в община Девня. Той се осъществява в изпълнение на програмата Активни услуги на пазара на труда към Агенцията по заетостта и Министерството на труда и социалната политика, съобщи Днес +.

Екипът на проекта от сдружение "Импулс 2007" в момента работи за идентифициране и събиране на данни за културно-историческите паметници, потенциални обекти за туристически посещения, хотелиерство и ресторантьорство на територията на Девня.

Изучават се възможностите за ангажиране на местни кадри в ремонт и поддръжка на инфраструктура за обслужващи дейности, създаване на заетост в културния туризъм чрез стартиране на собствен бизнес.

Проектът на сдружение "Импулс 2007" в Девня се реализира в следните етапи: първоначални проучвания и изграждане на местен капацитет за планиране на местното икономическо развитие; подробни изследвания на местния икономически потенциал; изработване на комуникационна стратегия, план за информиране и рекламни материали за популяризиране на местния икономически потенциал и привличане на инвестиции.

Проектът, който започна през януари, ще продължи половин година. Разработен е подробен план-график и линеен календарен план на дейностите. Екипът на проекта е мотивиран през юни да излезе с изцяло завършен продукт, който реално да подпомогне плана за местното икономическо развитие на Девня в областта на културния туризъм.