Премиерът Сергей Станишев прие на разговорпредседателя на Държавната агенция по туризъм Марио Ал-Джeбури по повод подадената от него оставка, съобщиха от пресцентъра на МС.

По време на разговора бе констатирано, че за последните 10 месеца в агенцията е била извършена значителна по обем работа.
Основната поставена пред ДАТ задача - изготвянето на Стратегическия план за развитието на българския туризъм, е изпълнена. Предстои неговото обсъждане в рамките на Политическия съвет на управляващата коалиция.

Модернизиран е подходът за маркетинг и реклама на България като туристическа дестинация, завършена е работата по промените в нормативната уредба за категоризацията на туристическите обекти, поставено е началото на процеса за хармонизиране на действащата нормативна база с европейските изисквания.

Подготвена е и Наредбата за единната система за туристическа информация, която гарантира публичност на административните процеси и създава условия за въвеждането на електронно правителство в областта на туризма.

Министър-председателят прие оставкатана председателя на Държавната агенция Марио Ал-Джeбури, аргументирана с лични мотиви.