Непрекъснато расте броят на автомобилните марки, които ще пропуснат тази година международния автосалон във френската столица. Те са вече 15, след като своето решение обявиха ръководствата на Alfa Romeo, Fiat и Jeep.

Независимо че тези три марки на концерна Fiat Chrysler Automobiles решиха да не излагат модели в Париж, двете други негови - Maserati и Ferrari все пак ще участват. 

По-рано от участие в Парижкото моторшоу се отказаха Nissan, Volvo, Opel, Mazda, Infiniti, Mitsubishi, Subaru, Ford, DS Automobiles, Rolls-Royce и Aston Martin, пише auto-press.net.

Една от най-популярните световни марки - Volkswagen, също обяви, че няма присъства на автосалона, но автомобили от другите известни марки на групата - Audi, Porsche, Seat и Skoda все пак ще могат да се видят в Париж.

Предполагаше се че изложбата ще пропусне и Lamborghini, но според официалния сайт на изложението, марката все пак е решила да участва. 

Компаниите Audi, Mercedes-Benz и BMW решиха да пропуснат пък автосалона в Детройт, който трябва да се проведе през януари следващата година. Вместо в Детройт немската луксозна тройка има намерение да представи новите си разработки на изложбата за потребителска електроника (CES) в Лас-Вегас.

Парижкият автосалон ще се проведе между 2-и и 14-и октомври тази година.