За годишен абонамент от $1200 без данъци, Mercedes ще позволи на някои от своите автомобили да ускоряват от 0 до 100 км/ч със секунда по-бързо, обявиха от автомобилния гигант. Новината идва, след като конкурентният производител BMW предложи платена функция с абонамент по-рано тази година - за отопляеми седалки.

От Mercedes потвърдиха пред BBC News, че в момента не планират да въвеждат "увеличаване на скоростта и по-бързи коли" в Европа, а само в САЩ.

Услугатаще бъде достъпна за закупуване отвъд океана за превозните средства Mercedes-EQ EQE 350 и EQS 450, както и за техните SUV версии.

Според американския онлайн магазин на Mercedes, функцията увеличава" мощността на двигателя на автомобила по електронен път, чрез въртящия момент.

Mercedes-Benz си тръгва от Русия, на кого продава бизнеса си в страната

Mercedes-Benz си тръгва от Русия, на кого продава бизнеса си в страната

Продава се и завод в Московска област

Увеличението на мощността на двигателя ще е в рамките на 20-24%, което позволява на SUV Mercedes-EQ 350 да ускори от 0-100 км/ч за едва 5,2 секунди, за разлика от 6,2 секунди без абонамента.

Опитът да се извлекат повече печалби от абонаментни услуги е тревожна, според много автомобилни експерти, които смятат, че тази тенденция може да доведе до отлив на потребители.

През декември 2021 година от Toyota обявиха, че ще таксуват някои шофьори по $8 на месец за дистанционно стартиране на автомобилите им с помощта на ключодържател.

През 2019 година Tesla представиха "Acceleration Boost", което кара нейните автомобили Model 3 да ускоряват от 0-100 км/ч с половин секунда по-бързо срещу еднократна такса от $2000.

Счупени рекорди: Автомобилно бижу на Mercedes-Benz се продаде за €135 милиона

Счупени рекорди: най-скъпата кола в света беше продадена за $135 милиона

Моделът е от 1955 година