Появиха се първите подробности за новата Lada Vesta FL, която, както се очакваше, ще бъде доставена и в Европа.

Руският производител AвтоВАЗ работи върху Lada Vesta FL, но не разпространява никаква информация за новия си продукт. Понякога обаче в интернет се появява информация за това какъв ще бъде този модел. Общността KVIRING DRIVE VK SHOP в социалната мрежа ВКонтакте публикува подробностите.

Къде се продават и колко струват автомобилите Lada извън Русия?

Къде се продават и колко струват автомобилите Lada извън Русия?

AвтоВАЗ развива пазарите на Централна Азия, продажбите в Европа намаляват

Очаква се новата Lada Vesta FL да има модернизиран 1,8-литров двигател с екологичен стандарт Euro-6, който може да развива мощност от 136 конски сили. Силовият агрегат ще работи в тандем с шестстепенна механимна скоростна кутия BVM6.

Източникът на Autonews.ru предполага, че е необходима инсталация на двигател с екостандрат Euro-6, за да може моделът да бъде продаван отново в Европа. Защото след влизането в сила на новите регламенти на ЕС АвтоВАЗ вече не може да продава и доставя своите автомобили в страните от Европейския съюз.

Снимка 526680

Източник: Lada

Автомобилите Lada получили нова мултимедиа

През април 2020 г. в Русия започнаха продажбите на Lada XRAY Cross Instinct, в които беше инсталирана мултимедийната система Yandex.Auto. Съобщава се, че новата Lada Vesta ще получи същата система - сега системата може да бъде доставена на този модел само като отделен аксесоар.

Новата мултимедийна система EnjoY Pro с интегрирана платформа Yandex.Auto с поддръжка за Apple CarPlay и Android Auto. Както се посочва в прессъобщението на AvtoVAZ, сега водачът има възможност да синхронизира системата с акаунта си в Yandex. След това шофьорът ще може да изгражда маршрути по телефона и да ги прехвърля на екрана Yandex.Auto.

Какво се случва с Lada и АвтоВАЗ през тази и следващите години?

Какво се случва с Lada и АвтоВАЗ през тази и следващите години?

Без рестайлинг на гамата Vesta, без Lada Van, без Lada 4х4 и Х-дизайн

На разположение на шофьора са и традиционни услуги: Навигатор, Музика и Бензиностанции. Повечето мултимедийни функции могат да се управляват с помощта на гласовия асистент "Алиса". Актуализациите на софтуера са "по въздуха".

Autonews.ru съобщи в началото на април, че продажбите на автомобили Lada през първото тримесечие на 2021 г. са се увеличили и Granta отново стана най-популярният модел.

АвтоВАЗ спира доставките на автомобили за Европа

Производителят на "Лада" може да спре доставките на автомобили за Европа

Заради новите екологични норми

Според Асоциацията на европейския бизнес (AEB) през първото тримесечие на 2021 г. АвтоВАЗ е продал 83 908 нови автомобила. Тази цифра е с 5% повече в сравнение с януари-март 2020 г. Тогава Lada успя да продаде 79 600 автомобила.

"Доволни сме от резултатите за първото тримесечие на 2021 г., защото постигнахме всичките си цели", коментира Оливие Морн, изпълнителен вицепрезидент по продажбите и маркетинга.