М Кар София представи ексклузивно първото по рода си BMW XM в София. Екстравагантни артисти, специален dance performance и атрактивно лазерно и светлинно шоу бяха част от спектакъла.

Пред гостите на събитието се разкриха два автомобила в две различни зали, представени в модерните цветове на BMW XM - Mineral White metallic и Black Sapphire metallic.

Новото BMW XM съчетава впечатляващо присъствие с високата производителност на BMW M и мощна plug-in хибридна технология от последно поколение

Снимка 615884

Източник: BMW

Моделът бележи зората на нова ера. За първи път от старта на легендарния автомобил BMW M1 през 70-те години, BMW M GmbH представя самостоятелно разработен производствен модел.

BMW XM е изключително мощен, супер луксозен и екстровертен автомобил с най-високите спецификации във всяко отношение. Той е перфектно съчетание между high performance на BMW и иновациите на plug-in хибрид.

Нов поглед към BMW XM от 2023 година

Нов поглед към BMW XM от 2023 година

Снимка на вече продаден автомобил от новата серия изтече в социалните мрежи

Неговият изцяло нов 4.4 литров V8 двигател се комбинира с електрически мотор, за да достигне до 480 kW/653 к.с., ускорение от от 0 до 100 км /ч само за 4,3 секунди.

Първият M HYBRID модел на БМВ има адаптивно окачване Professional за изключителна динамика на управлението, както и МхDrive и М спортен диференциал.

Снимка 615887

Източник: BMW

Екстериорът на БМВ ХМ е безкомпромисен и безпогрешен, спрямо най-новите автомобилни тенденции за 2023 година. Този радикално нов автомобил, съчетава дизайнерския език на моделите BMW X със смела екстериор и безкомпромисен лукс - и двете допълнени с превъзходните характеристики на модел M.

Резултатът е автомобил с изключително вълнуващ външен вид, който надхвърля традиционните възприятия.

Интериорът на BMW XM е не по-малко екстровертен и поляризиращ, с магнетичен дизайн.

Той включва BMW Curved Display, който се състои от информационен и сензорен контролен дисплей с висока разделителна способност, гарантиращи пълен контрол на водача върху всички функции и данни за шофиране, по всяко време.

Снимка 615888

Източник: BMW

Индиректно осветеният таван впечатлява с триизмерната си призматична структура, а създаващото настроение вътрешно осветление, с персонални динамични настройки, ефектно подчертава различните светлинни дизайни. Комбинацията от иновативния светещ таван, тъмни прозорци и комфортните възглавници създава още по-голямо усещане за простор на пътниците.

Усещането за лукс, комфорт и индивидуалност се засилва и от допълнителните дигитални услуги и функции за песонализация на модела. BMW ID гарантира, че автомобилът ще зареди персонализирани настройки веднага щом бъде отключен. Опционалната функция за личен eSIM осигурява 5G свързаност и WiFi точка за достъп, за да интегрира автомобила като смарт устройство.

Снимка 615889

Източник: BMW

Функцията BMW Gesture Control добавя друго средство за комуникация с колата, използвайки специфични жестове за работа с определени функции. BMW Digital Key Plus може да превърне смартфона или смарт часовника на собственика в безконтактен ключ за лесен достъп до премиум автомобила.

BMW представи новия си кросоувър XM (Видео)

BMW представи новия си кросоувър XM (Видео)

Автомобилът е с мощна хибридна система и ще се конкурира с Lamborghini Urus