Американският производител на електрически автомобили Tesla вече предлага наемане на своя Model 3 на лизинг. Това цели да разшири клиентската база на компанията.

От Tesla са заявили, че новата политика ще позволява на потребителите да наемат всеки вариант на Model 3 на лизинг. Клиентите трябва първо да внесат малко по-голяма сума от цената, а след това ще плащат равни месечни вноски. Те обаче няма да могат да купят колата, след като изтече периодът, за който са я наели, пише Bloomberg.

Новата политика на компанията идва след редица опити от нейна страна да увеличи продажбите на Model 3. По-рано американският автомобилен производител обяви, че ще закрие голяма част от своите физически обекти и ще пренасочи поръчките онлайн. Това решение бе взето, защото Tesla намали цената на Model 3 и трябваше да понижи и разходите си.

Tesla намали за втори път тази година цената на Model 3

Tesla намали за втори път тази година цената на Model 3

Този път с нови $1 100

От компанията са заявили, че всички автомобили ще се произвеждат с функция за автопилот, което ще увеличи базовата цена. По-рано функцията за самоуправление беше избирателна, но сега тя ще бъде включена във всеки автомобил за по-малко от обявената предварителна цена за автопилотен софтуер.

В резултат на това най-евтината версия на Model 3, включваща автопилот ще се за 39 500 долара. Като част от промените компанията планира да спре електронните продажби на стандартния Model 3 и неговата версия - Long Range Rear-Wheel. Те ще могат да се поръчват във физическите магазини или по телефона.