Нов глобален център за киберсигурност в София отваря френската компания "Атос", лидер в предоставянето на услуги по киберсигурност в Европа.

Това е 16-ият център за киберсигурност, който групата създава в световен мащаб, а целта му е да обслужва бързо и ефикасно организации по целия свят в сферата на киберзащитата, съобщават от компанията.

За да отговори на нуждите на компаниите от частния и публичния сектор, опериращи в редица критични индустрии, групата създава още един център за киберсигурност в Централна Европа, в допълнение към тези в Хърватия, Румъния и Полша.

Новият център в София ще предлага пълна гама от услуги за кибер защита, включително мониторинг, анализ на инциденти и други, използвайки изкуствен интелект и machine learning, за по-прецизното установяване на проблеми и тяхното бързо разрешаване.

Сделката за $10 милиарда между Atos и DXC Technology пропадна

Сделката за $10 милиарда за най-големия IT работодател у нас пропадна

След решение на бордовете на директорите на двете компании

С отварянето на новия център в София, "Атос" очаква да наеме над 50 български специалисти в областта на киберсигурността до края на годината. Предвижда се центърът да увеличи своите служители до 300 в следващите няколко години.

На официалното откриване на новия център днес, присъства министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, френският посланик у нас, както и председателят на Френско-българската търговска и индустриална камара.

В България групата на Атос e представeна от две компании с общо над 1500 служители - Atos IT Solutions & Services и Atos Bulgaria Competency Center. Специалистите от "Атос", които са заети в сферата на кибер услугите, глобално са над 6000. Общите приходи на компанията от всичките й дейности възлизат на 11 милиарда евро.