Чистата печалба на германския химически концерн BASF SE през първата половина на 2020 г. се срина до 7 милиона евро от 7,36 милиарда евро за същия период на миналата година, се казва в съобщение на компанията.

Печалбата на акция за отчетния период падна до 0,01 евро от 8,01 евро година по-рано.

Приходите на компанията възлизат на 29,433 милиарда евро, което е с 2% по-малко от тези за същия период преди година.В края на второто тримесечие нетната загуба възлиза на 878 милиона евро срещу печалба от 5,95 милиарда евро през април- юни 2019 г. Загубата на база на акция за тримесечието беше 0,95 евро срещу печалба от 6,48 евро година по-рано. Приходите на компанията са 12,68 милиарда евро, което е с 12% по-ниско в сравнение със същия период на миналата година.

Автомобилната индустрия намалява зависимостта си от паладия

Автомобилната индустрия намалява зависимостта си от един от най-скъпите метали

Благодарение на нова технология от BASF

"Както се очакваше, икономическото въздействие на пандемията от коронавирус имаше много по-силно въздействие през второто тримесечие на 2020 г., отколкото в предходното тримесечие. Това се отрази в различна степен на нашите дейности. BASF беше особено негативно повлияна от забавянето на търсенето от автомобилната индустрия, докато търсенето на почистващи препарати и почистващи продукти и хранително-вкусовата промишленост е стабилно ", се казва още в съобщението.

BASF строи завод в Китай за $10 милиарда

BASF строи завод в Китай за $10 милиарда

Ще произвежда до 1 млн. тона етилен годишно

BASF е световно известна германска компания, която произвежда химикали, пластмаси, специални продукти, продукти за защита на земеделски културите. Нейни дъщерни дружества се занимават с производство на нефт и газ. Компанията оперира в повече от 80 страни по света.