Инвеститорите от Нюйоркската фондова борса проявиха скептицизъм относно "сделката на годината" и пратиха акциите на компаниите AT&T и Time Warner надолу.

Вложителите поставиха под съмнение успеха й, както и че технологичната компания AT&T ще си осигури одобренията от държавата, необходими за извършването на планираната мегасделка за създаването на нов телекомуникационен и медиен гигант в САЩ.

AT&T се съгласи да инвестира 85.4 милиарда долара по придобиването на Time Warner, собственик и на българската телевизия bTV, но с потопилите се акции на двете компании анализаторите започват да разглеждат внимателно сделката.

В понеделник акциите на Time Warner се търгуваха с около 20 процента под стойността, която AT&T обяви, че ще даде за брой от ценните книжа - 107.50 долара. Всъщност търговията в понеделник показа инвеститорското съмнение, че фирмите ще могат да завършат сделката, предаде Reuters.

Ценните книжа на AT&T закриха деня със спад от 1.7 процента, докато акциите на aмepиĸaнcĸия мyлтинaциoнaлeн мeдиeн и paзвлeĸaтeлeн ĸoнглoмepaт Тіmе Wаrnеr се стопиха с 3 на сто.

Ако сделката се състои, тя ще даде на AT&T контрол върху телевизионните канали HBO и CNN, както и ще получи филмовото студио Warner Bros и други активи, с които ще се вещаят промени в медийния пейзаж.