Ръководената от Илон Мъск автомобилна компания Tesla намали още цените на своите модели Model 3 и Model Y в САЩ с около 2,7% до 4,2%, показа уебсайтът на производителя на електрически превозни средства (EV) в четвъртък. Това става около месец след като компанията понижи цените на своите първокласни автомобили Model S и Model X, съобщава Ройтерс.

Tesla намалява агресивно цените през тази година, за да противодейства на ефекта от забавящия се пазар на електромобили, като същевременно отблъсква конкуренцията от нововъзникнали и стари играчи в сектора, отбелязва агенцията.

След бума в покупките на електромобили, се задава плато. Това е лоша новина за Tesla и Ford

След бума в покупките на електромобили, се задава плато. Това е лоша новина за Tesla и Ford

Продажбите на електромобили в САЩ достигнаха рекорд от близо 6% от всички продажби на превозни средства миналата година

Седанът Model 3 става по-евтин с $1250 - до $38 990, докато цените на Model Y, подходящ ​​за дълги разстояния са намалени с $2000 - до $48 490, показва сайтът на автомобилната компания.

Цените на стандартния модел 3 са намалели с около 17% от началото на годината, докато моделът Y за дълги разстояния е отбелязал спад от над 26%.

Ценовите спадове за Model 3 също идват, тъй като доставките на неговата обновена и по-скъпа стандартна версия се очаква да започнат през четвъртото тримесечие.

Брюксел разследва евтиния внос на китайски електромобили

Брюксел разследва евтиния внос на китайски електромобили

Има ли икономическа заплаха за производството в Европа?

Производителят на автомобили пропусна пазарните прогнози за доставките през третото тримесечие по-рано тази седмица, след като планираните надстройки във фабриките му за пускане на по-новата версия на масовия седан Model 3 принудиха производството да спре.

Tesla в четвъртък също намали цените за своите по-скъпи варианти на Model Y и Model 3.

Цената за базовия модел Y със задно задвижване, който Tesla представи отново по-рано тази седмица, остана същата - 43 990 долара.

Цените на първокласните Model S и Model X на този етап не са променени.