UniCredit няма намерение да преследва сделка с френската Societe Generale или германската Commerzbank, става ясно от интервю на главния изпълнителен директор Жан-Пиер Мустие пред италианския вестник La Stampa, цитирано от Reuters.

За желанието на най-голямата банка в Италия към германския конкурент се знае отдавна, като двете институции неколкократно са водили предварителни разговори, но никога не са започвали процедура по официални преговори. Според съобщения в медиите, италианската банка имаше интерес към Commerzbank, докато последната водеше разговори с Deutsche Bank, които, както е известно, пропаднаха.

Сега обаче Мустие посочи, че целта на UniCredit е да постига висок органичен растеж, което ще се случи с помощта на нов бизнес план, който ще бъде представен по-късно тази година.

По думите му, "европейските сливания са много трудни". Твърдението му съвпада с мнението на редица други банкери на Стария континент, които многократно призоваваха за улесняване на правилата за трансгранични сливания между банки в рамките на Европейския съюз като начин за подсилването на финансовите институции в състезанието срещу конкуренцията от САЩ и Азия.

Теодора Петкова застава начело на UniCredit Bulbank

Начело на най-голямата банка в България застава нов главен изпълнителен директор

Левон Хампарцумян заемаше поста 18 години