Първата легална пивоварна ще отвори врати в Обединените арабски емирства (ОАЕ), където е незаконно да се пие алкохол на обществени места, съобщи Bloomberg.

Лиценз за продажба на бира получи ресторантът Craft by Side Hustle и до края на годината ще стартира собствено производство.

Пивоварната е първата, която отваря врати съгласно непубликувана още официално промяна на правилата на Абу Даби от 2021 г. Благодарение на законодателните промени, притежателите на лиценз за алкохол могат да ферментират спиртни напитки за консумация на място.

Занаятчийската малка пивоварна ще бъде разположена на остров Ал Мария в Абу Даби. Една бира в Craft by Side Hustle ще струва около 45 дирхама (12,25 долара) за пинта (около 0,57 л).

В ОАЕ повечето закони, регулиращи консумацията на алкохол, се определят от всяко емирство, а не на федерално ниво. Към момента най-либерални са правилата в Дубай, където може законно да се сервира алкохол навсякъде: в магазини, ресторанти и пъбове със съответните лицензи.

Напоследък ОАЕ се опитват да намалят зависимостта от петрола и активно развиват туристическия си сектор, за да диверсифицират доходите на емирството. Затова регионът все повече привлича богати хора от цял ​​свят, на фона на спада в популярността на Каймановите и Британските Вирджински острови.

Новата посока на "изтичане" на руските капитали - към ОАЕ

Новата посока на "изтичане" на руските капитали - към страна износителка на петрол

Финансовият поток се е удвоил за около година и половина