В личния ни живот е по-лесно да игнорираме хора, които не ни харесват. Но що се отнася до работното място, това може да се превърне в проблем.

Кариерният експерт Лин Тейлър смята, че повечето колеги няма да покажат абсолютно презрение, за да не застрашат собствената си кариера. Но все пак има няколко знака, по които можете да разпознаете дали в офиса има хора, които ви мразят. Тях представи Business Insider.

Не могат да поддържат очен контакт с вас

Трудно е да гледаш някого право в очите, когато не го харесваш или не го уважаваш, смята Тейлър. Ако забележите, че вашите колеги избягват очния контакт, докато говорят с вас, това вероятно е знак, че не ви харесват.

Гледат втренчено във вас

Другата крайност пък е продължителен и втренчен поглед, който също може да бъде признак на грубост, агресия или враждебност.

Не се усмихват, когато сте наоколо

Ако вашите колеги съзнателно не се усмихват, когато сте в стаята, тогава явно нещо не е наред.

Отговарят ви кратко, когато ги попитате нещо

Ако ги попитате как върви при тях и колегите ви винаги отговарят с "добре" или "ок", без да се впускат в разкази, това може да е знак, че те не предпочитат компанията ви.

Не ви включват в закачките и шегите в офиса

Шегите на работното място са ключът към взаимоотношенията в офиса. Да се ​​шегуваш е начин, чрез който връзките на всяко работно място се заздравяват. Ако колегите не ви включват в подобни отношения, значи не се чувстват добре около вас.

Избягват ви

Ако сте забелязали, че колегите ви предпочитат да се качват по стълбите, когато ви видят, че чакате за асансьора, значи определено ви избягват. Това от своя страна е сигурен знак, че не ви харесват.

Не ви поздравяват

Ако колегите не ви поздравяват с "Добро утро" или "Лека вечер", по всяка вероятност не ви харесват.

Езикът на тялото им е негативен

Езикът на тялото винаги е индикатор и често разкрива истинските чувства на някого към събеседника му.

Постоянно не са съгласни с вас

Непрекъснато не споделят вашето мнение и не харесват идеите ви - ако сте забелязали подобно отношение, значи вероятно не сте фаворит в очите на колегите ви.