Тази седмица новините около Facebook бяха около забавения растеж на приходите и новите потребители и рекордния за САЩ спад на цената на акциите на компанията за един.

В четвъртък обаче социалната мрежа подаде и документи, които показват колко точно струва охраната на съоснователя и главен изпълнителен директор Марк Зукърбърг и неговото семейство. И сумата се увеличава значително спрямо миналата година, пише CNBC.

Минус $100 000 000 000: Facebook записа най-големия спад в историята на фондовия пазар

Минус $100 000 000 000: Facebook записа най-големия спад в историята на фондовия пазар

Но други компании също са били близо до тази граница

За тази година одобрената от съвета на директорите сума е 10 милиона долара, показват документите. През миналата година тя бе 7,3 милиона долара.

Средствата се използват за лична охрана, инсталацията и поддръжката на редица мерки за сигурност за жилищата му, както и използването на личен самолет за неговите пътувания. Парите се превеждат на Зукърбърг, а той ги харчи според нуждите си.

Бюджетът за сигурност се покачва значително от 2015 г. насам, когато бе 4,2 милиона долара. Той обаче продължава да получава едва по 1 долар заплата годишно.

Той е шестият най-богат човек в света, според класацията Bloomberg Billionaires, с богатство от 70,6 милиарда. Заради спада на акциите на Facebook той загуби почти $16 милиарда, показват изчисленията. От началото на годината богатството му е намаляло с 2,2 милиарда долара.