Model 3 на Tesla е най-търсеният електромобил в света. Това показва проучване на застрахователната компания Comparethemarket. Списъкът събира 10-те най-популярни електромобила.

От 155 района, включени в проучването, 94 от тях са търсили най-много Tesla model 3, а моделът Tesla Model X е на второ място (27 държави). Nissan Leaf е трети с едва 8 държави. Методологията на изследването използва данни от търсачката на Google. В касацията не са включени хибриди, а само електромобили.

Не е изненадващо, че Tesla е в топ три на най-търсените електромобили в света. Въпреки това, с появата на повече модели като Mercedes EQS и Audi E-Tron, е интересно как ще изглежда картата през следващите години.

"Като световен лидер в електрическите превозни средства, не е изненадващо, че моделите на Tesla имат най-голяма популярност при търсене в почти две трети от страните по света, включително Великобритания, САЩ и Австралия", коментира Дан Хътсън от Comparethemarket.

В Европа Model 3 е на първо място за повечето страни, включително за България. Има малки изключения - Renault Zoe е най-търсеният електромобил в Португалия, Румъния. Турция предпочита Renault Twizy.

An image of Europe's electric vehicles.

източник:www.comparethemarket.com

Северна Америка е почти изцяло доминирана от Model 3. Интересното е, че BMW i3 е най-търсеният EV в Гватемала.

В Азия също има известно разнообразие, но Model 3 все пак печели първо място по търсения. Model X заема първото място в няколко страни в Азия.

A graphic to show the most searched for electric vehicles.

източник:www.comparethemarket.com

Не е изненадващо, че Tesla прави три от най-търсените електромобили в света. Въпреки това, с появата на повече първокласни EV, като Mercedes EQS и Audi E-Tron GT, ми е интересно как ще изглежда картата през следващите години.

An image showing Africa's electric vehicles.