Румънският онлайн търговец eMAG очаква продажби на стойност 124 милиона евро по време на Черния петък, пише Seenews. 

Онлайн търговецът на дребно е наел допълнително персонал от 600 души тази година, които да обслужват клиентите, както и складови работници. Освен това компанията е инвестирала 4,5 милиона евро подобряване на обслужването, облачни услуги и други.

Според компанията инвестицията от 100 милиона евро в нов склад в румънския град Гюргево, осигурява необходимото пространство за допълнителни складови наличности от продукти, закупени специално за Черния петък.

През 2020 година eMag направи над 118 милиона евро от продажби в Черния петък. Търговецът на дребно е оптимист за разпродажбите си в Черния петък. През последната година броят на клиентите, направили първата си покупка онлайн, се увеличи значително.

Проучване на румънската компания Kantar Romania показва, че румънците, които възнамеряват да направят покупка в Черния петък, имат среден бюджет от 445 евро.

"Инвестирахме в нов магазин, технология и easybox, за да дадем възможност на хората да се насладят на добро изживяване в електронната търговия", каза главният изпълнителен директор на eMAG Тудор Манеа.

eMAG е основана през 2001 г. от румънски предприемачи и по-късно се разширява в България, Унгария и Полша.