Какво е общото между трима от най-успешните предприемачи на нашето съвремие - Стив Джобс, Джеф Безос и Илон Мъск? И тримата са иноватори. С големи и смели мечти, динамична мисъл и широк размах. Имали са идея, действали са бързо, били са гъвкави - с мисъл за крайния потребител и преди всичко за неговите нужди.

Независимо от това дали става въпрос за стилни и удобни комуникации, дребни услуги или устойчиви проекти с поглед към бъдещето и в полза на човечеството, в края на линията "търсене-предлагане" в бизнеса и на тримата винаги е стоял удовлетвореният клиент. Но истинската прилика между тях е фактът, че никога не са позволили на предизвикателствата пред тях да спрат устрема им нагоре и да превърнат на пръв поглед случайните си идеи в гигантски бизнес империи.

Иновация, бързина, гъвкавост и преди всичко доверие от страна на потребителите. Това е формулата на успеха на доказалите се вече големи имена в бизнеса, както по света, така и в България. Това е и формулата, на която залага компанията за небанково финансиране у нас - Prospect Capital.

Кредитната институция специализира в бизнес финансирането на средни и големи предприятия, нуждаещи се от финансиране, със суми от 100 хил. лв. до 1 млн. лв. Бързата процедура по кандидатстване обезпечава нуждата на предприемачите, така че да посрещнат по-мащабните предизвикателства по пътя към успеха в един динамично развиващ се финансов пазар и постоянно променяща се бизнес среда.

По този начин отделни предприемачи, както и малки и средни компании с големи идеи, вече могат да получат бързо кредитно обезпечаване на нуждите си, така че да осъществят смелите си мечти.

Клиентите на Prospect Capital могат да разчитат на свежо кредитиране, с което да покриват текущи разходи, да разполагат с оборотни средства, да реализират покупка на оборудване и софтуер или друго, бързо ефективно, без излишна бюрокрация и други утежняващи процедури. Prospect Capital предоставя повече от финансиране - дава възможност за бъдещо развитие и разрастване на дейности на бизнеси, например за закупуване на земя или необходим за бъдещето развитие на дейността търговски обект.

Част от индустриите, към които иновативният нов проект е насочен, са свързани с хранителна промишленост, строителство, земеделие, медицински и софтуерни услуги, където компанията вече е финансирала първите си клиенти. Сред належащите цели на бизнеса най-разпространените до момента са мостово финансиране, оборотно финансиране, както и финансиране на проекти с влошена кредитна история, задължения към НАП и последващ отказ от кредитиране. Услугата биха могли да ползват и стартиращи бизнеси без натрупана дългосрочна история, както и такива със сезонен характер - туризъм, винопроизводство, озеленяване и други.

Процедурата по кандидатстване е опростена за клиента. Предимствата на Prospect Capital са в индивидуалния и изключително гъвкав подход, съобразен със специфичния бизнес план на клиента, както и бързината на предварителната оценка при отпускане на финансовите средства. До 24 часа след обстойно разглеждане на предоставената информация , както и на нуждите на клиента финансовите експерти на компанията предоставят предварително кредитно становище.

Не на последно място, това, което превръща Prospect Capital в един от най-надеждните партньори в преодоляването на трудностите към успеха, е прозрачността при конструирането на кредитната сделка. Предприемачът вече може да си позволи да развива идеите си в мащабни стратегии, а малките и средни бизнеси най-накрая могат да мечтаят да бъдат големи. Благодарение на доверени партньори като Prospect Capital и нишата, която те обхващат, иновативните идеи в България най-после биха могли да намерят своята сигурна реализация.