Главният изпълнителен директор на Tesla Inc. Илън Мъск е закупил нови 72 500 акции на компанията на цена между $342,44 и $347,44 на няколко транзакции във вторник и сряда, пише Reuters, позовавайки се на съобщение до борсата.

Мъск е най-големият акционер в компанията и в момента притежава 33,74 милиона дяла на стойност около $11,6 милиарда. Последната покупка му е струвала около $25 милиона.

Вчера анализаторската компания S3 Partners посочи, че заради растящата цена на акциите на Tesla инвеститорите, които залагат за спад на книжата, губят над $2 милиарда на хартия.

Производителят на електрическите автомобили е една от най-"шортваните" акции в момента, като към момента са заложени $12,6 милиарда, или близо 30 процента от свободно търгуваните акции.

Междувременно Чикаго избра Boring Company на Мъск за изграждането на супербърза подземна система за транспорт до международното летище край града.

Системата ще се състои от 16 превозни средства, които ще пътуват с до 240 километра в час през тунел, който ще съкрати времето от летището до бизнес центъра на града от сегашните 45 до 12 минути.

Проектът ще бъде 100% частно финансиран.