McDonald's ресторант в Илинойс, който отчаяно иска да привлече персонал, предлага нестандартен бонус - iPhone на новопостъпилите служители, които се задържат шест месеца на поста си.

Условието е персоналът да работи във веригата в продължение на шест месеца и да отговаря на определени, неуточнени "критерии за заетост", разказва Business Insider.

Говорител на McDonald's казва, че веригата за бързо хранене "ускорява набирането" на персонал. По думите му различните ресторанти на веригата предлагат редица предимства, включително стимули в заплащането, други бонуси, препоръки и платени отпуски.

В индустрията за бързо хранене, както при много други, има сериозен недостиг на работна ръка. Ето защо вериги ресторанти като Subway и Dunkin намаляват работното време и затварят локации.

Chipotle, Taco Bell и други предлагат изгодни бонуси парични бонуси, за да привлекат нов персонал. Ресторант на McDonald's във Флорида дори предлага 50 долара на всеки, който дойде на интервю за работа.

Защо McDonald's във Флорида плаща $50 на явилите се на интервю за работа?

Защо McDonald's във Флорида плаща $50 на явилите се на интервю за работа?

42% от собствениците на малък бизнес в САЩ не могат да запълнят свободните работни места

Наемането на работна ръка в американския частен сектор се ускорява през април, заради ваксините, но някои индустрии все още са засегнати от огромен недостиг на работна ръка.

Най-красивият McDonald's ресторант всъщнoст е имение от 19-ти век. Каква е неговата история?

Най-красивият McDonald's ресторант всъщнoст е имение от 19-ти век. Каква е неговата история?

То се намира в Лонг Айлънд, Ню Йорк

Bank of America очаква този недостиг на работници да изчезне до началото на 2022 г.