Главният изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев обяви, че платформата за онлайн търговия ще съкрати 9% от служителите си, тъй като акциите на компанията достигнаха ново дъно, съобщава CNN Business. Тенев коментира, че финансовото състояние на Robinhood все пак остава добро с баланс от над $6 милиарда. Съкращенията идват в момент след значително увеличение в броя на служителите. 

От началото на 2020 година компанията увеличи служителите си от 700 на 3800.

Robinhood натрупа $423 милиона загуба за четвъртото тримесечие

Robinhood натрупа $423 милиона загуба за четвъртото тримесечие

Акциите на компанията потънаха

"Тези съкращения на персонала на Robinhood са правилното решение за подобряване на ефективността ни, за подобряването на нашия бизнес и са гаранция, че сме адаптивни към променящите се нужди на нашите клиенти", заяви Влад Тенев.

Акциите на Robinhood във вторник се сринаха до едва $10 за акция - най-ниската им цена, откакто компанията стана публична миналия юли. От началото на годината до момента акциите са паднали с 46%. А през последното тримесечие на годината Robinhood отчете и загуба на своите потребители.

В началото на април Goldman Sachs понижи рейтинга на компанията.

Влад Тенев вече не е милиардер

Влад Тенев вече не е милиардер

Акциите на Robinhood губят 25 процента само от началото на годината

Според главния финансов директор на компанията Джейсън Уорник е възможно Robinhood да излезе на печалба през 2022 година, но 2023-а е по-вероятната цел, в зависимост от общите пазарни условия и пускането на нови продукти.

Robinhood се радваше на силен успех по време на пандемията и особено през януари миналата година, когато манията за търговия с т. нар. "меме" акции беше в разгара си. Тя обаче предизвика и редица регулаторни разследвания.

Българинът Влад Тенев обясни в Twitter как Dogecoin ще стане "валутата на интернет"

Българинът Влад Тенев обясни в Twitter как Dogecoin ще стане "валутата на интернет"

Главният изпълнителен директор на Robinhood смята, чекриптовалутата е "катализатор за растеж"