UniCredit SpA иска да продаде имоти в Германия на стойност до €1 милиард, за да повиши капитала си, твърдят източници на Bloomberg.

Италианската банка работи с Cushman & Wakefield по продажбата на офис сгради и банкови клонове, притежание на подразделението HypoVereinsbank

Продажбата включва около 30 актива и формално ще започне през следващия месец.

"Това е добра новина. Те трябва да увеличат капиталовата си адекватност си заради експозицията им в Турция", казва Стефано Гирола, портфолио мениджър в Alicanto Capital SGR. "Продажбата на германските имоти сега е мъдър ход, тъй като цените са близки до пиково ниво", казва още той.

Главният изпълнителен директор Жан Пиер Мустие търси начин да повиши съотношението, след като наскоро обяви изненадващо отписване на €850 милиона заради турското подразделение и провизии, свързани с американски санкции.

Продажбата на отделни активи, включително имоти, както и допълнително намаляване на разходите, са сред мерките, обявени от него през ноември.

Банката е на финален етап от процедура, фокусирана върху изчистването от лоши кредити, намаляване на работни места и укрепване на балансите като начин за постигане на целта от €4,7 милиарда нетна печалба през 2019 година.UniCredit иска да продаде и своя бизнес с кредитни карти в Австрия.

Турската банка на UniCredit за втори път търси финансова помощ

Турската банка на UniCredit за втори път търси финансова помощ

Yapi Kredi ще пусне облигации на стойност €1 милиард