Емблематичният варненски хотел „Димят” вече има ново име – и нов собственик. Азиатската верига Swiss-Belhotel International официално придоби хотела, стана ясно от съобщение на компанията. За в бъдеще хотелът ще носи името Swiss-Belhotel & Spa Varna.

Така варненският хотел става първия, който азиатската верига отваря в Европа. Това се случва, след като през 2015 година в Гърция заработи европейската й централа. Компанията управлява 135 хотела в Азия, Австралия и Близкия изток.

„Дойде време за следващата фаза в нашата стратегия за растеж и с нетърпение очакваме да внесем в Европа нашия уникален подход, съчетание на професионализъм и отдаденост, чрез българския Swiss-Belhotel & Spa Varna”, коментира шефът на компанията Гавин Фол.

Той посочи, че хотелът трябва да стане най-добрия в града. Петзвездният хотел, който е разположен в центъра на Варна, разполага със 74 стаи, СПА център, две конферентни зали.

Преди година той беше продаден от съдебен изпълнител за 13.35 млн. лв. заради просрочен дълг. Купувач бе "Кератех инженеринг".