Нов трети купувач може да влезе в наддаването за сделката за българския бизнес на енергийното дружество ЧЕЗ. Компанията майка вече води преговори с проявилата интерес компания в Прага, става ясно от информация, потвърдена пред "24 часа".

За това пише и местното издание "Лидове новини", цитирайки вицепрезидентът на компанията Томаш Плескач.

"В актуалния момент имаме един подписан договор и двама кандидати. Ще разберем какво ни чака в близките седмици и месеци. Тогава ще можем да оценим и другите две оферти, които, предполагам, ще получим", посочва той.

Съдът отхвърли жалбата на "Инерком" за ЧЕЗ

Съдът отхвърли жалбата на "Инерком" за ЧЕЗ

Компанията подаде жалба срещу решението на регулатора да замрази временно производството

"Според това, което пише в тях, ще вземем решение или ще продължим с един от тези двама кандидати в ексклузивна фаза към подписване на нов договор. Това би означавало да изключим старите кандидати", казва още Плескач.

Все пак той акцентира върху това, че българската "Инерком" все още е на дневен ред, но компанията ще трябва да се справи с отказа на КЗК за придобиването. Делото предстои да бъде разгледано през май.

Засега не е ясно кой е кандидатът, който е готов да се включи в сделката. Предстои през следващия месец той да предложи своята оферта заедно с другия кандидат "Индия пауър".

"Индия пауър" все още няма оферта за активите на ЧЕЗ в България

"Индия пауър" все още няма оферта за активите на ЧЕЗ в България

Чешкото дружество е отпуснало €31 милиона заем на българската компания