Цените на петрола се променят слабо в четвъртък сутринта, след като се повишиха за трета поредна сесия предния ден.

Към 9:15 часа българско време априлските фючърси за сорта Brent поевтиняха с $0,08 на лондонската борса ICE Futures, до $85,01 за барел. В сряда цената на тези контракти се повиши с $1,4 (1,7%) до $85,09 за барел.

Цената на мартенските фючърси за американския еталон WTI на Нюйоркската стокова борса NYMEX се понижава към същия момент с $0,14, до $78,33 за барел. По време на предишната сесия WTI поскъпна с $1,33 (1,7%) до $78,47 за барел.

В сряда цените на Brent се повишиха до най-високото си ниво от 27 януари, въпреки данните за поредното увеличение на запасите от горива в САЩ.

Както стана известно от доклада на Министерството на енергетиката на САЩ, стоковите петролните резерви в страната са добавили 2,42 милиона барела миналата седмица. Търговските запаси от бензин са се увеличили с 5,01 млн. барела, а на дестилатите - с 2,93 млн. барела. Експертите очакваха увеличение на петролните запаси с 2 млн. барела, на бензина - с 1,6 млн. барела, а на дестилатите - с 1 млн. барела.

"Има някои признаци за възстановяване на потребителското търсене на петролни продукти", каза Тайлър Ричи, редактор на Sevens Report Research. Той също така посочи, че използването на рафинериите в САЩ е скочило с 2,2%, което предполага, че техните оператори също очакват търсенето да се увеличи.