Банка ДСК и нейният дългогодишен партньор MasterCard Europe представиха картата Debit MasterCard® PayPassTM в отговор на нуждите на българските потребители от бързи, сигурни и удобни плащания.

Дебитната карта Debit MasterCard PayPass на Банка ДСК дава възможност на клиентите да извършват плащанията си безконтактно, в допълнение към познатите възможности на стандартните дебитни карти. Тази нова функционалност е изключително полезна при плащания в магазини, ресторанти за бързо хранене, кафенета, бензиностанции и много други.

Технологията за безконтактни плащания MasterCard PayPass подобрява ежедневното пазаруване чрез опростения си процес на плащане с едно-единствено докосване на картата до безконтактния четец със знак PayPass. Зелен светлинен сигнал и кратък звук показват, че трансакцията е успешна. Само това е нужно за покупки до 25 лева, а за по-големи суми процесът е същият, като трябва да се въведе ПИН код. Не е необходимо клиентът да подписва бележката от ПОС терминала, независимо на каква стойност е извършената трансакция.

Важно е да се отбележи, че по време на безконтактното плащане картата Debit MasterCard PayPass остава в ръцете на картодържателя, като по този начин му дава повече контрол в процеса на пазаруване.

„Днешният динамичен начин на живот на клиентите ни изисква продукти, които добавят по-голяма стойност към ежедневните им дейности. Точно поради тази причина избираме и адаптираме иновативни продукти, които имат за цел да осигурят на нашите клиенти различни характеристики за извършване на плащания в един-единствен продукт - това им дава възможност често да правят безконтактни плащания на ПОС в страната и чужбина, да пазаруват онлайн, да следят своя баланс и да имат контрол върху сумите, които харчат", каза Диана Митева, изпълнителен директор на Банка ДСК, и добави:

„Комуникационната кампания на Банка ДСК за Debit MasterCard PayPass, която започна на 20 ноември, поставя акцент върху бързината на пазаруване като уникално предимство на този продукт. Щастливи сме, че картата на MasterCard за безконтактни плащания вече е част от нашето предложение и сме сигурни, че Debit MasterCard PayPass ще подобри и улесни начина на пазаруване на нашите клиенти."

Картата на Банка ДСК Debit MasterCard PayPass може да се използва за стандартни плащания на ПОС терминал в 35.9 милиона обекти по света и за безконтактни плащания в над 1.6 милиона търговски локации в 33 държави в Европа и в 60 страни в целия свят.

Друго предимство на Debit MasterCard PayPass е, че може да се използва за резервации на хотели, наем на кола, закупуване на самолетни билети и други подобни, както и за интернет и мобилни плащания. Когато се комбинира с MasterCard SecureCodeTM, потребителите на Debit MasterCard PayPass могат да са сигурни, че онлайн трансакциите са защитени. Тази услуга включва личен код, наречен 3-D Secure, който осигурява на картодържателя по-високо ниво на защита при пазаруване в интернет, тъй като изпълнява ролята на допълнителен метод за идентификация. MasterCard SecureCode е идеален инструмент за безопасно онлайн пазаруване - било то от дома или на път, чрез всякакъв вид мобилно устройство като мобилен телефон, лаптоп или таблет.